Menu

Kvindesenior nedbryder lande grænser

image
Kennet Pedersen
16. juni 2020 kl. 08:36
Turen går til Finland

Ringsted kvindesenior nedbryder grænser
Kennet Petersen, træner for Ringsteds kvindesenior var sidste år på en 3 ugers træningstur til USA og her i Juli måned skal han nu en tur til Finland hvor han skal både følge og træne et af landets kvindesenior hold.

 

 

Har du fået noget ud af turen sidste år? Også med tanke på at det var midt i sæsonen?
” Ja helt bestemt!. Turen sidste år var utrolig oplevelsesrig og det har både givet inspiration til hverdagen, masser af fodbold snak og endda også venskaber. Så sent som i sidste uge havde jeg faktisk en timelang snak med træneren fra det ene college, hvor vi talte om de fysiske aspekter når man ”opbygger” en atlet og hvordan man kan planlægge i detaljer, til hvornår et hold fysisk skal toppe. Netop dét at opbygge fysiske spillere er jo noget som amerikanere i dén grad mestrer og jeg kan ikke mindes hvornår jeg sidst har set et hold der kan spille med så høj intensitet i så lang tid, som det hold kunne. Så selvom det var midt i sæsonen for os, så har det fungeret godt både på den korte og den lange bane”Hvorfor er valget faldet på Finland?
” Finsk fodbold er for mig en lidt ukendt faktor og jeg må ærligt indrømme at mit kendskab til finsk fodbold er relativt begrænset. Det har derfor taget rigtig mange timers research og mange snakke med de forskellige klubber og mennesker deroppe at kunne danne mig et ordentligt indtryk og skabe mine egne forventninger og forhåbninger til turen. Men det er et folkefærd med kærlighed til fodbolden og det virker til at deres måde at tænke fodbold på i dagligdagen, er meget lig vores.”

 

Hvilke forhåbning har du til turen?

” Ligesom sidste år så håber jeg at kunne skabe grobund for et fremtidigt samarbejde. Jeg har fået et rigtig godt samarbejde med det ene af de 2 amerikanske colleges og jeg kan forhåbentlig komme derover igen til Januar hvis verdens situationen tillader det. Men med tanke på at Finland geografisk er noget tættere på end USA, så åbner det selvfølgelig op for nogle andre samarbejdsmuligheder. Det kunne eksempelvis være træningslejre eller internationale projekter, for det tager trods alt kun omkring 3 timer at komme herfra og dertil, hvilket rent logistisk set er en del nemmere end at skulle på en 11 timers flyvetur.

 

 

Hvordan kommer de ture her klubben og spillerne til gode?

” For det første så er inspiration altid godt og vi må aldrig tro at vi er så gode at vi ikke kan blive bedre. Der er så mange dygtige og passionerede mennesker rundt omkring i verden og hvis vi kan kombinere dét med vores egen måde at gøre tingene på, så kan det potentielt åbne rigtig mange døre. Samtidig så arbejder jeg også på at der fremover kan komme x antal af klubbens senior spillere med mig pr gang til de forskellige klubber, hvor de kan få chancen for at træne med og selv mærke kultur forskellene på egen krop.
Lige nu er jeg blandt andet i dialog med klubber fra Island, Østrig, New Zealand, USA og Canada om fremtidige træningsophold. Så vi stopper ikke med at udfordre os selv, men vil i stedet blive ved med at nedbryde grænser.”