Menu

Dramatisk Liga-premiere for U14

image
Asbjørn Petersen
25. august 2019 kl. 07:38
4-4 på Ringsted Stadion

Ringsted Pigefodbolds U14-piger tog hul på efterårets Liga med en hjemmekamp på Ringsted Stadion lørdag mod Farum.

Overfor Ringstedmandskabet, stod fra start et Farum hold, der i sommerpausen har været på fisketur og fanget et halvt hold. Et Farum hold, der slog B93 i finalen i Vildbjerg Cup. Et Farum hold der trods mange 2006 spillere benyttede 2 årgang 2005 spillere.

Ringsted Pigefodbold stillede reelt med kun 12 spillere, idet Oline og Victoria var småskadet og  desværre ikke kunne hjælpe holdet, hvilket var ekstra ærgerligt idet kampen blev afviklet under høj sol, svag vind og temperaturer omkring de 25 grader. Oline kom dog sporadisk på banen, hvilket bidrog til, at hjemmeholdet kunne få skiftet lidt ud, til en velfortjent pause.

Ringsted Pigefodbold kom bedst ud af omklædningsrummet, og åbnede kampen, med en stor chance, som desværre gik forbi målet. Herefter var det udeholdet fra Farum der satte sig på kampen og søgte med dybe stikninger at sende deres fløje og angriber afsted mod Ringsteds mål. Dette fik de hurtigt held med og kom foran 0-1.

Efterfølgende var der store chancer i begge ender, men 10 minutter før halvleg, bliver Farum tildelt et særdeles tvivlsomt straffe. Straffesparket blev sikkert eksekveret og dermed var Ringsted-mandskabet nede med 0-2.

Ringsted Pigefodbold spillede sig i første halvleg til flere 100% chancer, men en god målmand i Farum-målet og uskarpe afslutninger gjorde at det kun var gæsterne der var kommet på tavlen.

En episode hvor Snerle presser Farums målpige, resulterer i at bolden sparkes op i hovedet på Snerle, som må til tælling på bænken med en meget øm målnæse. Med to skader i forvejen er vi max presset.

Vi skal helt hen i slutningen af første halvleg før det lykkedes Ringsted Pigefodbold at score. Mikkeline modtager bolden fra Wolle, finter målpigen og med en sikker inderside reducerer hun til 1-2.

Men kort efter og lige inden pausefløjtet scorer Farum igen på en friløber til pausestillingen 1-3. Drønærgerligt, idet det lige så godt kunne have været Ringsted Pigefodbold der var foran 3-1 ved pausen.

I pausen taler vi om at fortsætte det gode offensive spil, idet vi spiller os til store chancer mod en sikker Farum-defensiv. Defensivt skal vi passe på deres hurtige fløje og Møller skal være længere ude af målet.

Anden halvleg, virker Farums piger lidt hæmmet af varmen og Ringsted Pigefodbold har bedre fat i kampen. Igen er der store chancer i begge ender, men Ringsted har bolden mest.

Efter 15 minutter får Ringsted Pigefodbold tildelt et frispark 10-15 meter udenfor feltet, hvilket Mikkeline igen udnytter med et flot vel placeret spark, som sidder helt oppe under overliggeren 2-3. Hjemmeholdet får nu endnu mere troen på det kan lykkedes ses nu tydeligt.

Med 10 minutter tilbage har Marie fået indstillet kanonen og afslutter fra kanten af straffesparksfeltet, og Farums målpige er uforberedt og missilet går i mål til stillingen 3-3.
Kampen er nu helt åben og der fightes igennem af alle piger. 

Snerle bliver skiftet ind efter behandling af næsen. Øm målnæse eller ej, Snerle demonstrerede igen god fysik i nærkampene og i kampens overtid, scorer hun  til 4-3. Stærkt comeback af hjemmeholdet!

Men det er vigtigt at holde fokus indtil dommeren fløjter kampen af, idet Farum kaster alt frem og lykkedes med at udligne i sidste sekund, hvor hjemmeholdet bliver overspillet ud over venstre back og indlægget bliver sat i nettet. Slutresultat 4-4.
Et slag i ansigtet på pigerne, som virkelig havde givet sig 100%.

Generelt en rigtig god og underholdende fodboldkamp, hvor Ringsted Pigefodbold brænder for meget foran modstanderens mål. Spillet fungerer rigtig godt, hvilket er giver et godt afsæt til en god efterårs turnering.
Kæmpe ros til pigerne for at holde gejsten og kæmpe sig tilbage fra 1-3 til 4-3, det er fandme godkendt. Vi har fået det første liga point men helt sikkert ikke det sidste.