Menu

DANSK MESTER 2022

image De danske mestre i futsal 2022
Morten Frederiksen
14. marts 2022 kl. 10:04
U16-holdet vandt DM-guld i futsal

Ringsted Pigefodbolds U16-hold, havde kvalificeret sig til weekendens Danmarksmesterskab i futsal, som blev afviklet i Skansen i Sønderborg.

Holdet havde kvalificeret sig gennem vinterens turnering og sidste weekends sølv ved Sjællandsmesterskabet.

De øvrige hold, som havde kvalificeret sig var Fortuna Hjørring, FC Helsingør og SFF2015 fra Faaborg.

 

I semifinalen skulle Ringsted-pigerne spille mod SFF2015, som var blevet Jysk/Fyns Mester i forrige weekend, hvor de slog Fortuna Hjørring. Ringsted-mandskabet var klar fra start i semifinalen, og satte sig straks fuldstændig på spillet og havde overtaget i alle spillets faser. Efter 4 minutter førte Ringsted-pigerne således 3-0. Føring blev frem mod pausen udbygget til 4-0.

En god føring at gå til pause på, og det gav naturligt ro, til at komme gennem anden halvleg. Ringsted-pigerne havde dog ikke i sinde at slippe speederen, for efter 33 minutters spil var stillingen 7-0 til Ringsted. Og så betød det mindre at SFF2015 fik scoret to mål i de døende minutter. Så det endte med en solid og sikker 7-2 sejr til Ringsted-pigerne.

I finalen skulle guld- og sølvmedaljerne fordeles mellem Ringsted Pigefodbold og FC Helsingør.

Det skulle vise sig at blive en uhyre tæt affære, lige som det var forrige weekend til Sjællandsmesterskabet. Der rendte FC Helsingør med guldet efter straffesparks konkurrence.

Denne gang var Ringsted-pigerne opsatte på at skulle stå med guldmedalje og pokal.

Første halvleg var ikke den mest velspillede fra nogen af holdene, og spillet bølgede frem og tilbage, dog uden de store chancer til nogen af holdene. Dermed var det også med 0-0 at holdene gik til pause.

Efter pausen var det som om Ringsted-mandskabet fik mere fat i overtaget. Helsingør sparkede blot på mål udefra, hvilket ikke gav Ringsted de store problemer. Fremad banen fik Ringsted Pigefodbold sat spillet mere i system, og kan frem til flere og flere chancer.

Men med 8 minutter tilbage af kampen, var det FC Helsingør der kom frem til en chance, efter Ringsted-forsvaret ikke fik sparket ordentligt væk. Den havnede for fødderne af en Helsingør-spiller, som fik sparket bolden over stregen. 0-1 til Helsingør. Og nu så det svært ud for Ringsted Pigefodbold.

Og mens Helsingør kunne glæde sig over en sen føring, fik Ringsted-pigerne givet bolden op, og i det efterfølgende angreb, lykkedes det at udligne til 1-1, og dermed var der balance i regnskabet. Det var tydeligt at dette gav Ringsted-pigerne et moralsk skub. Det var dog også Ringsted-mandskabet som i de døende minutter i den ordinære spilletid, som havde 3-4 store chancer for at afgøre kampen. Men resultatet af den ordinære kamp blev 1-1.

Nu ventede så 2 x 5 minutters forlænget spilletid. Og som i slutningen af den ordinære spilletid var det med Ringsted Piefodbold i den dominerende rolle. Det gav resultat, idet at Ringsted-pigerne i det 4. og 5. minut af første halvlegs forlængede spilletid scorede 2 gange, og dermed var tæt på at lukke kampen helt. Dog ventede yderligere 5 minutters spilletid.

Her var det således FC Helsingør som skulle jagte 2 mål, men det var som om deres kræfter var brugt op, og de forsøgte kun med halve afslutninger mod Ringsted-målet.

Så efter 50 minutters futsal, kunne Ringsted Pigefodbolds U16-piger kaste sig i armene på hinanden og jublen bryde løs - de kan nu kalde sig DANSK MESTER 2022.

Som bevis herpå fik Ringsted Pigefodbold overrakt pokal og guldmedalje.

Det var naturligvis en flok stolte og glade spillere og trænere som kunne feste efter triumfen.

STORT TILLYKKE!